Secundair Onderwijs

BOEK HIER JE AFSPRAAK MET EEN ADVISEUR UIT JOUW PROVINCIE

UNIZO Onderwijs & Ondernemen (O&O) inspireert tot, informeert rond en initieert ondernemerschapscompetenties en ondernemingszin en creëert reële kansen voor ondernemend talent. We slaan de brug tussen het onderwijsveld en het ondernemerschapslandschap. 


Concreet bieden wij 2 begeleidingstrajecten (Plankgas & Plankgas Pop-Up) aan waarin de ondernemende skills van leerlingen getriggerd worden. We maken leerlingen enthousiast voor het ondernemerschap en versterken hun ondernemerstalenten
Tegelijkertijd bieden we tools en ondersteuning aan voor leerkrachten om het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden te integreren in hun vakken.

 

Ons aanbod bestaat uit drie belangrijk pijlers:

  • Inspireren & Informeren

Het Plankgas-traject biedt de mogelijkheid om idee uit te werken tot een concreet ondernemingsplan. We laten leerlingen in het secundair onderwijs kennismaken met ondernemerschap en willen hun ondernemerschapscompetenties versterken. 
Om de leerlingen extra uit te dagen, bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan de Plankgas ondernemingsplanwedstrijd

  • Experimenteren & Kennis maken

Met het Plankgas Pop-Up traject stimuleren we ondernemingszin en ondernemerschap in het secundair onderwijs. De leerlingen kunnen de theorie omzetten in de praktijk en hun persoonlijke skills ontdekken en verder aanscherpen. De ‘Pop-Up’ is een pedagogisch project dat werkt volgens de basisprincipes van een eenmanszaak. 

  • Digitaliseren

Tijdens de Digital Boost Day ontwikkelen leerlingen en leerkrachten hun digitale skills.

Onze partners