Hoger Onderwijs

BOEK HIER JE AFSPRAAK MET EEN ADVISEUR UIT JOUW PROVINCIE

UNIZO Onderwijs & Ondernemen (O&O) inspireert tot, informeert rond en initieert ondernemerschapscompetenties en ondernemingszin. Daarnaast creëren we samen kansen voor ondernemend talent en slaan we de brug tussen het onderwijsveld en het ondernemerschapslandschap. 


Concreet bieden we 2 begeleidingstrajecten (STEP-Light & STEP-UP) aan waarin de ondernemende skills van studenten getriggerd worden. We maken studenten enthousiast voor het ondernemerschap en versterken hun ondernemerstalenten
Tegelijkertijd bieden we tools en ondersteuning aan voor docenten om het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden te integreren in hun vakken.

 

Ons aanbod bestaat uit vier belangrijke pijlers:

  • Inspireren & Informeren

Het STEP-Light traject omvat een coaching traject waarbij de studenten een ondernemingsplan uitschrijven, van idee tot net voor de opstart van de onderneming en ze gaan dus niet in realiteit ondernemen.

De kostprijs van het traject bedraagt €10 (excl. btw) per student. Om te kunnen deelnemen aan het STEP-Light traject dient de betrokken onderwijsinstelling lid te zijn van UNIZO.

➩ Vraag HIER je STEP-Light licentie aan.

  • Experimenteren & Kennis maken

Het STEP-UP traject is een intensief parcours waarbij we studenten uitdagen om in realiteit ondernemerschapscompetenties te behalen. Ze krijgen daarvoor de nodige off- en online tools en persoonlijke begeleiding van een provinciale adviseur.

De kostprijs van het traject bedraagt €85 (excl. btw) per STEP-UP. Om te kunnen deelnemen aan het STEP-UP traject dient de betrokken onderwijsinstelling lid te zijn van UNIZO.

➩ Vraag HIER je STEP-UP licentie aan.

  • Sensibiliseren en professionaliseren

De workshops zijn gepersonaliseerde sessies die de focus leggen op ondernemingszin en ondernemerschap. Het doel van deze sessies is kennisdeling te bewerkstelligen vanuit een praktisch oogpunt. Via de WOM's bieden we scholen de mogelijkheid om sessies in het kader van 'ondernemend onderwijs' aan te vragen.

  • Digitaliseren

Tijdens de Digital Boost Day ontwikkelen studenten en docenten hun digitale skills.

Onze partners